Liefde heeft geen tijd

Het was een zonnige dinsdagmiddag, de vooravond van ‘de dag van de liefde’ stond te trappelen om in te vallen.
Beertje had weleens Valentijn meegemaakt maar hoorde van meneer Harris en Valentijn dat het in het huis van Tante een dag als ieder ander zou worden.
Voor Valentijn was het wel een bijzondere dag, hij vertelde Beertje altijd het allermooiste verhaal over hoe hij die dag bij Tante kwam wonen. Hij woonde daarvoor in een groot huis waar iedere dag veel verschillende mensen kwamen, maar echt thuis had hij er zich nooit gevoeld. Tot die ene dag dat hij werd meegenomen, Valentijn mocht op pad met de meneer met de grote bloemenbus. Samen belden ze aan bij Tante. Valentijn was erg zenuwachtig geweest maar werd met open armen ontvangen. Valentijn was eindelijk Thuis. Beertje kon nooit genoeg krijgen van alle verhalen van de andere twee en kende dit verhaal al bijna uit zijn hoofd.
Toch vroeg hij aan Valentijn om het weer te vertellen, de zon scheen zo mooi naar binnen en Tante was toch niet Thuis.
Meneer Harris en Valentijn grapten dat Tante wel weer flauwe opmerkingen zou maken: ‘Ik heb de bezorger een dag vrij gegeven zodat hij niet door z’n rug zou gaan’.
Met z’n drieën rolden ze over de bank van het lachen.
Plots hoorden ze de sleutel in het slot draaien… Tante kwam thuis! Snel gingen ze weer rechtop zitten zoals Tante ze had achtergelaten.
Maar Tante kwam niet binnen, ze hoorden Tante op de gang praten met de Buurmensen. De Buurvrouw zei dat ze bijna door haar rug was gegaan door het gewicht. Waar zouden ze het over hebben? Na een kort gesprek kwam Tante binnengelopen. In haar hand had ze een grote doos met een beer erop.
De oogjes van het drietal begonnen te twinkelen van nieuwsgierigheid. Wat zal er in de doos zitten? Een nieuw vriendje om mee te spelen?
Terwijl Tante de doos zorgvuldig uitpakte keken ze vol verwachting mee. Ze konden het net niet zien vanaf waar ze zaten.
Ineens bulderde Tante van het lachen, pakte haar telefoon en liep de kamer uit om te bellen. Ze hoorden haar nog iets mompelen over een “Netflix and Chill” pakket.

De drie wisten niet hoe snel ze in de doos moesten klimmen. “Gooi dit in de doos!” riep Valentijn. Beertje draaide zich om en zag een soort Lasso in zijn pootjes. Beer twijfelde geen moment. “1,2,3, gooi!”. Het touw raakte ergens op vast. Wat zouden ze tegenkomen in de doos?
Beertje klom achter Valentijn aan naar boven. Ineens slaakte Valentijn een gilletje.
Toen Beertje bovenkwam zag hij waar Valentijn zo enthousiast om was geweest: het was een doos vol met flesjes!

‘Een zoentje in een flesje’ stond er op eentje. Die was voor Beertje! Valentijn had een flesje gevonden met ‘Ginger’ erin. Valentijn was gek op Gingers. Beertje wist wat het betekende want ze hadden Engelse les gehad van meneer Harris, die was tenslotte Amerikaan.

Terwijl de Beertjes de doos vol flesjes en roosjes uitpakten hadden ze niet door dat Tante inmiddels weer was binnengelopen.

Stiekem maakte ze wat foto’s terwijl ze glimlachend zei: “Dit wordt er weer een voor op instagram, stelletje boefjes”.

Zo werd die dag van de liefde toch ietsjes spannender. Zou ze de bezorger echt vrij hebben gegeven morgen? Vroeg Beertje zich nog af terwijl hij het flesje met de zoentjes uit de doos probeerde te tillen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s